Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2016

Emotional

Alhamdulillah... Last Friday before CNY

Proud of my girls.. Mama bersyukur sangat but deep inside i'm not ready for this.. Saat dpt keputusan nih, perkara pertama yg terlintas di kepala adalah WHY??? 
Kenapa dapat lain2... Jumaat tuh jugak buat rayuan supaya mereka berdua ditempatkan d MRSM yang sama.. Crazy, but yeah i did that.. But later, bila dah makin waras dan bila ada yg mengatakan susah nak ditukarkan, pelan2 terima dengan hati yang terbuka (xderlah terbuka sangat sbb deep inside i prayed and really hope that they will stay together)
Cuti Raya Cina, mood mmg ke laut. Can't accept the fact that I can't sent one of my girl to hostel (yelah i need to sent sorang ke Kubang Pasu, while their dad sent the other one to Langkawi) mmg x sanggup. Even asked Hn to called one of the MRSM to ask them whether or not we can sent the other one on the next day (so that mama dorang blh hantar kedua2 princess) but the answer is no.. Lagilaa meraung dlm hati..
And until yesterday laa…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

Language Art day

jarang dah post pasal teaching.. haha (eh ada ker). so yeah today nak share sikit apa yang kita buat harini...

 today is the Language Art day.. so kids will play n have fun  but at the same time learn something..
we begin with my year 1 pupils.. kita buat flip book on 'All About Me' idea dalam fb.. Thanks to Teacher Dilla..
mmg best laaa tengok idea2 cikgu dalam fb tapi sayang kat sekolah takleh buka fb and trust me mmg byk sharing ideas dalam tuh


 lepas tuh my year 3.. ada dua kelas tapi yang satu tuh lupa nak amik pictures.. kelas C cuma buat satu aktiviti which is food pyramid punya puzzle.. main susun2 puzzle and they learn amount of food intake..
' Teacher, x larat dah tiap2 hari asyik makan telur goreng. Mak saya dah takdak duit' 'Oklaaa makan telur, di Syria tuh x makan hang tau dak'
terkedu sat bila teacher dengar conversation nih tadi.. huhu.. then i had to explain why kat Syria xdak makan n kenapa kita perlu bersyukur walaupun dapat makan hanya telur…

Holla February

Hmm... its already February.. How was your January?

Mine... well, am busy both at work and at cafe helping out my SIL in the kitchen... she's the cook and am helping her at the serving counter...So yeah, January started good, and we are still new in this...