February 11, 2016

Emotional




Alhamdulillah... Last Friday before CNY


Proud of my girls.. Mama bersyukur sangat but deep inside i'm not ready for this.. Saat dpt keputusan nih, perkara pertama yg terlintas di kepala adalah WHY??? 

Kenapa dapat lain2... Jumaat tuh jugak buat rayuan supaya mereka berdua ditempatkan d MRSM yang sama.. Crazy, but yeah i did that.. But later, bila dah makin waras dan bila ada yg mengatakan susah nak ditukarkan, pelan2 terima dengan hati yang terbuka (xderlah terbuka sangat sbb deep inside i prayed and really hope that they will stay together)

Cuti Raya Cina, mood mmg ke laut. Can't accept the fact that I can't sent one of my girl to hostel (yelah i need to sent sorang ke Kubang Pasu, while their dad sent the other one to Langkawi) mmg x sanggup. Even asked Hn to called one of the MRSM to ask them whether or not we can sent the other one on the next day (so that mama dorang blh hantar kedua2 princess) but the answer is no.. Lagilaa meraung dlm hati..

And until yesterday laaa baru betul2 buat penerimaan tawaran.. Lepas tuh beli baju utk pakai di sana sbb MRSM kan uniform lain... And this morning pergi buat medical check up, beli lagi barang2 utk asrama, pictures and then this come into my mail



Alhamdulillah.... Terima kasih Allah kerana mendengar rintihan hati ini dalam doa setiap kali sujud padaMu... Walaupun minta rayuan ke Langkawi tp dapat ke Kubang Pasu pun syukur sangat.. As long as they are together (mama mmg emo betul kalini, sbb x sanggup sorang kat lain, sorang kat lain)

Ramai yang bagitau Langkawi adalah top 10 MRSM terbaik, rasa jugak rugi kakak dikeluarkan dari situ tapi I believe kat mana pun they will be great... Yang penting balanced dunia n akhirat... 

Basically this post just luahan hati sorg ibu yang seronok anak2 dpt smbg d MRSM tp at the same time susah hati nak lepaskan bila dpt tmpt yg berbeza but now happy sebab dah dpt ddk sekali... In shaa Allah semoga yang terbaik buat anak2... I love you girls, no matter what 




1 comment:

  1. Hi Azlina, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

    ReplyDelete

Ads