Skip to main content

Emotional




Alhamdulillah... Last Friday before CNY


Proud of my girls.. Mama bersyukur sangat but deep inside i'm not ready for this.. Saat dpt keputusan nih, perkara pertama yg terlintas di kepala adalah WHY??? 

Kenapa dapat lain2... Jumaat tuh jugak buat rayuan supaya mereka berdua ditempatkan d MRSM yang sama.. Crazy, but yeah i did that.. But later, bila dah makin waras dan bila ada yg mengatakan susah nak ditukarkan, pelan2 terima dengan hati yang terbuka (xderlah terbuka sangat sbb deep inside i prayed and really hope that they will stay together)

Cuti Raya Cina, mood mmg ke laut. Can't accept the fact that I can't sent one of my girl to hostel (yelah i need to sent sorang ke Kubang Pasu, while their dad sent the other one to Langkawi) mmg x sanggup. Even asked Hn to called one of the MRSM to ask them whether or not we can sent the other one on the next day (so that mama dorang blh hantar kedua2 princess) but the answer is no.. Lagilaa meraung dlm hati..

And until yesterday laaa baru betul2 buat penerimaan tawaran.. Lepas tuh beli baju utk pakai di sana sbb MRSM kan uniform lain... And this morning pergi buat medical check up, beli lagi barang2 utk asrama, pictures and then this come into my mail



Alhamdulillah.... Terima kasih Allah kerana mendengar rintihan hati ini dalam doa setiap kali sujud padaMu... Walaupun minta rayuan ke Langkawi tp dapat ke Kubang Pasu pun syukur sangat.. As long as they are together (mama mmg emo betul kalini, sbb x sanggup sorang kat lain, sorang kat lain)

Ramai yang bagitau Langkawi adalah top 10 MRSM terbaik, rasa jugak rugi kakak dikeluarkan dari situ tapi I believe kat mana pun they will be great... Yang penting balanced dunia n akhirat... 

Basically this post just luahan hati sorg ibu yang seronok anak2 dpt smbg d MRSM tp at the same time susah hati nak lepaskan bila dpt tmpt yg berbeza but now happy sebab dah dpt ddk sekali... In shaa Allah semoga yang terbaik buat anak2... I love you girls, no matter what 




Comments

  1. Hi Azlina, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…