Skip to main content

Emotional




Alhamdulillah... Last Friday before CNY


Proud of my girls.. Mama bersyukur sangat but deep inside i'm not ready for this.. Saat dpt keputusan nih, perkara pertama yg terlintas di kepala adalah WHY??? 

Kenapa dapat lain2... Jumaat tuh jugak buat rayuan supaya mereka berdua ditempatkan d MRSM yang sama.. Crazy, but yeah i did that.. But later, bila dah makin waras dan bila ada yg mengatakan susah nak ditukarkan, pelan2 terima dengan hati yang terbuka (xderlah terbuka sangat sbb deep inside i prayed and really hope that they will stay together)

Cuti Raya Cina, mood mmg ke laut. Can't accept the fact that I can't sent one of my girl to hostel (yelah i need to sent sorang ke Kubang Pasu, while their dad sent the other one to Langkawi) mmg x sanggup. Even asked Hn to called one of the MRSM to ask them whether or not we can sent the other one on the next day (so that mama dorang blh hantar kedua2 princess) but the answer is no.. Lagilaa meraung dlm hati..

And until yesterday laaa baru betul2 buat penerimaan tawaran.. Lepas tuh beli baju utk pakai di sana sbb MRSM kan uniform lain... And this morning pergi buat medical check up, beli lagi barang2 utk asrama, pictures and then this come into my mail



Alhamdulillah.... Terima kasih Allah kerana mendengar rintihan hati ini dalam doa setiap kali sujud padaMu... Walaupun minta rayuan ke Langkawi tp dapat ke Kubang Pasu pun syukur sangat.. As long as they are together (mama mmg emo betul kalini, sbb x sanggup sorang kat lain, sorang kat lain)

Ramai yang bagitau Langkawi adalah top 10 MRSM terbaik, rasa jugak rugi kakak dikeluarkan dari situ tapi I believe kat mana pun they will be great... Yang penting balanced dunia n akhirat... 

Basically this post just luahan hati sorg ibu yang seronok anak2 dpt smbg d MRSM tp at the same time susah hati nak lepaskan bila dpt tmpt yg berbeza but now happy sebab dah dpt ddk sekali... In shaa Allah semoga yang terbaik buat anak2... I love you girls, no matter what 




Comments

  1. Hi Azlina, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…