Skip to main content

Language Art day

jarang dah post pasal teaching.. haha (eh ada ker).
so yeah today nak share sikit apa yang kita buat harini...


 today is the Language Art day.. so kids will play n have fun 
but at the same time learn something..

we begin with my year 1 pupils..
kita buat flip book on 'All About Me'
idea dalam fb.. Thanks to Teacher Dilla..

mmg best laaa tengok idea2 cikgu dalam fb tapi sayang
kat sekolah takleh buka fb and trust me mmg byk sharing ideas dalam tuh



 lepas tuh my year 3.. ada dua kelas tapi yang satu tuh lupa nak amik pictures..
kelas C cuma buat satu aktiviti which is food pyramid punya puzzle..
main susun2 puzzle and they learn amount of food intake..

' Teacher, x larat dah tiap2 hari asyik makan telur goreng. Mak saya dah takdak duit'
'Oklaaa makan telur, di Syria tuh x makan hang tau dak'

terkedu sat bila teacher dengar conversation nih tadi.. huhu..
then i had to explain why kat Syria xdak makan n kenapa kita perlu bersyukur walaupun
dapat makan hanya telur goreng.. 



 then next was my B class.. dengan dorang plan to do 2 activities tapi tak sempat..
buat aktiviti Siew Lan's Plate nih lama pulak.. hehe mana nak lukis cantik2,
nak gunting kertas pun ada yang tak reti lagi (adehhh year 3 dah nih)
so baki 1 aktiviti kita buat as homework..

dengan dorang buat flip book jugak (idea dari Teacher Dilla jugak)




Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…