Skip to main content

Language Art day

jarang dah post pasal teaching.. haha (eh ada ker).
so yeah today nak share sikit apa yang kita buat harini...


 today is the Language Art day.. so kids will play n have fun 
but at the same time learn something..

we begin with my year 1 pupils..
kita buat flip book on 'All About Me'
idea dalam fb.. Thanks to Teacher Dilla..

mmg best laaa tengok idea2 cikgu dalam fb tapi sayang
kat sekolah takleh buka fb and trust me mmg byk sharing ideas dalam tuh



 lepas tuh my year 3.. ada dua kelas tapi yang satu tuh lupa nak amik pictures..
kelas C cuma buat satu aktiviti which is food pyramid punya puzzle..
main susun2 puzzle and they learn amount of food intake..

' Teacher, x larat dah tiap2 hari asyik makan telur goreng. Mak saya dah takdak duit'
'Oklaaa makan telur, di Syria tuh x makan hang tau dak'

terkedu sat bila teacher dengar conversation nih tadi.. huhu..
then i had to explain why kat Syria xdak makan n kenapa kita perlu bersyukur walaupun
dapat makan hanya telur goreng.. 



 then next was my B class.. dengan dorang plan to do 2 activities tapi tak sempat..
buat aktiviti Siew Lan's Plate nih lama pulak.. hehe mana nak lukis cantik2,
nak gunting kertas pun ada yang tak reti lagi (adehhh year 3 dah nih)
so baki 1 aktiviti kita buat as homework..

dengan dorang buat flip book jugak (idea dari Teacher Dilla jugak)




Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…