Skip to main content

Persaraan

nak memblog apa eh??

seriously mmg dah rindu nak tulis2 kat sini tapi alahaiiii.. bila buka segan nak fikir bila x buka blog byk plak benda nak tulis.. huhu sekarang pun dah tetiba mcam blur nak tulis apa??


ok masuk laa jugak cerita nih.. alkisah hari jumaat terakhir sebelum cuti sekolah yang lalu, adalah hari persaraan our dearest PK HEM.. so dengan hari Rabu dan Khamis adalah hari sukan sekolah, bersambung dengan majlis persaraan so tolong laaa bayangkan betap kelam kabut dan sibuknya...

 
me incharge bahagian dewan.. huhu dengan sibuk jadi ajk statistik utk hari sukan. pastu nak kena fikir pulak persiapan tempat utk dewan.. ini lah hasilnya.. hari rabu petang tuh jugak google idea, then pagi bagitau team persiapan tempat nak buat love stand tuh.. hehe.. mujurlah geng cikgu2 laki kat sekolah jenis ringan tulang...they are willing to make it dan hasilnya amatlah di luar jangkaan.. sebab yerlah kesian jugak dorang siang kena siapkan peralatan di padang, khemah bagai tapi sanggup datang pulak malam tuh utk buatkan heart shape nih..

dan petang khamis lepas selesai sukan terus tiup belon dan gantung.. mmg kena buat kerja kelam kabut sikit sebab alkisah PK HEM kami tak mau ada majlis apa 2.. tapi yerlah kan takkan laaa xdak majlis utk dia..




ini pagi Jumaat tuh.. mmg peluh cerau laaa... dengan baju kurung segak bagai kan tetiba masih lagi nk set up kan pentas.. hehe.. terbaiklaaa team persiapan tempat sebab manage tuk buat semua nih..

 

biasalah bab bergambar mmg x miss.. hehe ada jer satlg kamera kawan tuh, kamera kawan nih.. hehe.. apapun alhamdulillah semua berjalan lancar..
 

 bila dah tinggi dari orang lain... terpaksa laaa bend down sikit.. haha...



yang nih paling best.. our YDP kayuh gerek bawak our PK HEM dari kantin
ke dewan besar..
sempoiii sungguh siap pakai kemeja kotak2 lagi..
tq puan atas kerjasama yang diberikan





geng atas dewan so toksah kata laa muka mmg habis hilang bedak punyalah
panas atas tuh..
puan GB menyarungkan sebentuk cincin cenderamata dari warga SKTT
troli pun pagi tuh jugak laa baru p cari n hias.. letak kain n bunga2 jer
potong kek dan semua hadirin nyanyian lagu 'Allah selamatkan kamu'...

 

mewakili panitia Bahasa Inggeris


mmg sebak masa budak2 nih dendangkan nasyid
lagu 'Pertemuan Perpisahan'
 

gegarrrrrrr...

hehe sebab semua dah selesai dan semua dah kepenatan..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…