Skip to main content

Penang with SKTTians




Hello November... 

22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..

penang trip with friends was superb..
we're actually waiting for this.. we really need a break from school work
and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan
kami ke sana.. 

started the journey at 830am...




singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast...
then off we go..


sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby
twin pulak ada di rumah my inlaw
sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya 
kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..


first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car
tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi
dimaklumkan at 2pm baru dapat naik...
di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move
to our next destination..


 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore..
dengan orang ramai2 gitu, this is easier and safer for me..


 ke Batu Feringgi untuk lunch.. we had potluck..
semua bw sorang sikit.. sonok pulak makan2 gini..
mmg meriah..
sebab seronok sangat kot sampai tak habis pun nasi n lauk2..



 tak duduk lama sebab cuaca cam ala2 nak hujan..
so patah balik utk solat dekat Masjid Terapung nearby.. 

mujur jugak Aisyah ok jer dengan kawan2 so senang laaa time nak solat,
boleh pass dekat kawan2 suh tolong tengokkan...


next to Chawrasta.. jalan2 dekat kedai2 yang ada kat situ..
Aisyah tido pulak time nih... 
baru ingat nak shopping2 tapi sebab wearing Aisyah so beli beg for twin,
fridge magnet jer dengan shawl 2..

then to Padang Kota.. 
sebabnya nampak bears yang banyak nih kat tengah padang..
hehe...




dah bangun tido terus nak toys laaaa... 
habuan laaa.. mujur nak bubble tuh jer..
tapi lepas tuh satu lagi toy utk mek nih..

kononnya nak amik gambar dekat tebing nih laaa..
tapi sebelum sempat amik gambar, 
ombak punya tinggi (lepaih kepala cek ooiiii) pukul tebing tuh

memang mujuq time tuh tak betul2 dekat tepi tembok,
terkejut kami.. hehe... orang yang ada nearby pun cam muka suspen..
 

so kami jalan p jauh sikit then amik jugak pic...
pakat2 trauma sat..
Aisyah siap takmau jalan dekat tepi tuh dah.


lepas makan dekat tepi laut tuh kami gerak balik...


dah plan for another trip.. seronok dapat jalan2 dengan kawan2 nih..

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…