November 01, 2016

Penang with SKTTians




Hello November... 

22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..

penang trip with friends was superb..
we're actually waiting for this.. we really need a break from school work
and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan
kami ke sana.. 

started the journey at 830am...




singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast...
then off we go..


sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby
twin pulak ada di rumah my inlaw
sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya 
kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..


first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car
tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi
dimaklumkan at 2pm baru dapat naik...
di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move
to our next destination..


 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore..
dengan orang ramai2 gitu, this is easier and safer for me..


 ke Batu Feringgi untuk lunch.. we had potluck..
semua bw sorang sikit.. sonok pulak makan2 gini..
mmg meriah..
sebab seronok sangat kot sampai tak habis pun nasi n lauk2..



 tak duduk lama sebab cuaca cam ala2 nak hujan..
so patah balik utk solat dekat Masjid Terapung nearby.. 

mujur jugak Aisyah ok jer dengan kawan2 so senang laaa time nak solat,
boleh pass dekat kawan2 suh tolong tengokkan...


next to Chawrasta.. jalan2 dekat kedai2 yang ada kat situ..
Aisyah tido pulak time nih... 
baru ingat nak shopping2 tapi sebab wearing Aisyah so beli beg for twin,
fridge magnet jer dengan shawl 2..

then to Padang Kota.. 
sebabnya nampak bears yang banyak nih kat tengah padang..
hehe...




dah bangun tido terus nak toys laaaa... 
habuan laaa.. mujur nak bubble tuh jer..
tapi lepas tuh satu lagi toy utk mek nih..

kononnya nak amik gambar dekat tebing nih laaa..
tapi sebelum sempat amik gambar, 
ombak punya tinggi (lepaih kepala cek ooiiii) pukul tebing tuh

memang mujuq time tuh tak betul2 dekat tepi tembok,
terkejut kami.. hehe... orang yang ada nearby pun cam muka suspen..
 

so kami jalan p jauh sikit then amik jugak pic...
pakat2 trauma sat..
Aisyah siap takmau jalan dekat tepi tuh dah.


lepas makan dekat tepi laut tuh kami gerak balik...


dah plan for another trip.. seronok dapat jalan2 dengan kawan2 nih..

No comments:

Post a Comment

Ads