Skip to main content

Despacito.. (malay version)




sangkut dengan lagu nih pulak dah.. version guys pun best jugak..



Pergi..
Siapa yang katakan aku tak sudi
Jangan cuba kau bohong lagi
Benci..
Tidak pernahku lafaz walau sekali
Dengar penjelasanku ini
Oh.. ku..
Pasti mengharapkan lebih darimu
Kenali amanah dalam hidupmu
Salahkah ku pilih yang terbaik untukku
Oh.. ya..
Sengaja caraku putus tidak formal
Selepas ini mungkin akan lebih jelas
Apa yang membuat hatiku tertutup
Ku keliru..
Jujur aku katakan aku keliru
Sejak pertama kali kita bertemu
Ku fikir ku tahu apa yang ku mahu
Ku keliru..
Buat keputusan yang terburu-buru
Terima lamaran tanpa fikir dulu
Sememangnya ada niat untuk beritahu
Jodoh dan pertemuan ini bukan mainan
Bukan senang untuk putuskan
Semua demi kebaikan
Jodoh dan pertemuan ini Tuhan tentukan
Segalanya suratan
Dia yang menjadi pilihan
Pada awalnya engkau pilihan
Untuk Teman kehidupan
Untuk bina masa depan
Untuk hari kemudian
Tapi bagaimana engkau ingin mengimankan
Kalau satu fardhu pun tak pernah kau kerjakan
Tapi bekas kasih aku buat perubahan
Got up get up walkaway
Dari segala yang diharamkan
Sehingga dekatkan dirinya kepada Tuhan
Itulah ciri-ciri pasangan yang ku idamkan
Berkesah berkeluh
Bila tiba subuh
Zohor ke Asar
Saja kau biarkan
Dan aku doakan
Kau temu keinsafan
Agar satu hari berlakunya perubahan
Berkesah berkeluh
Bila tiba Subuh
Maghrib ke Isyak
Saja kau tinggalkan
Dan aku doakan
Kau temu keinsafan
Namun sudah cukup aku beri kesempatan
sayang..
Ku keliru..
Jujur aku katakan aku keliru
Sejak pertama kali kita bertemu
Ku fikir ku tahu apa yang ku mahu
Ku keliru..
Buat keputusan yang terburu-buru
Terima lamaran tanpa fikir dulu
Sememangnya ada niat untuk beritahu
Jodoh dan pertemuan ini bukan mainan
Bukan senang untuk putuskan
Semua demi kebaikan
Jodoh dan pertemuan ini Tuhan tentukan
Segalanya suratan
Dia yang menjadi pilihan
Jujur aku katakan aku keliru
Sejak pertama kali kita bertemu
Ku fikir ku tahu apa yang ku mahu
Oh...
Berkesah berkeluh
Bila tiba subuh
Zohor ke Asar
Saja kau biarkan
Bukan senang untuk putuskan
Semua demi kebaikkan
Berkesah berkeluh
Bila tiba Subuh
Maghrib ke Isyak
Saja kau tinggalkan
Segalanya suratan
Dia yang menjadi pilihan
Inkognito..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..